آیا فرار از صحنه تصادف جرم است؟

  • جهت هرگونه سوال و دریافت راهنمایی با ما تماس بگیرید.
  • آدرس : خیابان زرتشت غربی 13

مزمان با بیشتر شدن وسایل نقلیه در خیابان ها شاهد افزایش تصادفات جرحی یا فوتی و یا همراه با خسارات مالی می باشیم.

حوادثی که باعث ورود خسارات و آسیب های غیر قابل جبرانی به آسیب دیده و مقصر می شود.
اما بسیار اتفاق افتاده است که مقصر بعد از تصادف اقدام به فرار و یا  برهم زدن صحنه تصادف می کند.

این در حالی است که باید بیان کنیم فرار از صحنه تصادف و یا خودداری از کمک کردن به حادثه دیده جرم بوده و مرتکب آن قابل مجازات خواهد بود.

این جرم انگاری و نیز اطلاع رسانی آن می تواند در کاهش آسیب ها و خسارات ناشی از این سوانح بسیار موثر باشد.

از طرفی دیگر باید بیان داشت قبح این اعمال به حدی در نظر قانونگذار بالا بوده است که باید بیان داشت قانونا حتی امکان اعمال تخفیف در حق مرتکب چنین اعمالی وجود نخواهد داشت.

از همین روی قانونگذار در ماده ۷۱۹ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی چنین بیان داشته است:
هر گاه مصدوم احتیاج به کمک فوری داشته و راننده با وجود امکان رساندن مصدوم به مراکز درمانی و یا استمداد از مأمورین انتظامی از این کار خودداری کند و یا به منظور فرار از تعقیب، محل حادثه را ترک و مصدوم را رها کند حسب مورد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مذکور در مواد (۷۱۴) و (۷۱۵) و (۷۱۶) محکوم خواهد شد.

دادگاه نمی‌تواند در مورد این ماده اعمال‌کیفیت مخففه کند.

تبصره ۱: راننده در صورتی می‌تواند برای انجام تکالیف مذکور در این ماده وسیله نقلیه را از صحنه حادثه حرکت دهد که برای کمک رسانیدن به مصدوم توسل به طریق دیگر ممکن نباشد.

تبصره ۲: در تمام موارد مذکور هرگاه راننده مصدوم را به نقاطی برای معالجه و استراحت برساند و یا مأمورین مربوطه را از واقعه آگاه کند و یا به هر نحوی موجبات معالجه و استراحت و تخفیف آلام مصدوم را فراهم کند دادگاه مقررات تخفیف را درباره‌ی او رعایت خواهد کرد.

در پایان باید گفت که در هنگام وقوع چنین حوادثی چنانچه از نوع جرحی باشند بایستی بلافاصله با اورژانس و پلیس ۱۱۰ تماس گرفت و حتی الامکان از رساندن مصدوم با ماشین شخصی به بیمارستان خودداری کرد و این کار را به ماموران اورژانس سپرد.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

آدرس موسسه حقوقی هانیه اخوان کاظمی

موسسه حقوقی اخوان در محدوده خیابان زرتشت غربی میباشد جهت هماهنگی با ما تماس بگیرید
  • دعاوی طاری چیست و انواع آن چگونه است

    دعاوی طاری چیست: در قانون آیین دادرسی مدنی با وجود شرایطی اجازه داده شده که در جریان دعوای اصلی، خوانده علیه خواهان اقامه دعوا نماید یا خواهان، دعوا یا دعاوی دیگری علیه خوانده اقامه کند، شخص ثالثی به دادرسی وارد [ادامه مطلب]

  • قرار وثیقه چگونه صادر میشود؟

    این قرار نیز مشتمل بر صدور دو قرار جداگانه است که عبارتند از: ۱) قرار اخذ وثیقه: با صدور قرار نخست، بازپرس از متهم می خواهد که برای تضمین حضورش نزد مرجع قضایی وثیقه ای با مبلغی معین بسپارد. در [ادامه مطلب]

Be the first to comment

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*



The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.