به گزارش شفاف، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: هرچند که همباشی سیاه(زندگی مشترک بدون ازدواج) یا اصطلاحا ازدواج سفید، مساله جامعه ما نیست اما به هرحال به اندازه کم وجود دارد و بیشتر، کلان شهرها را تهدید می کند.
سیدحسن موسوی چلک افزود: موانع فرهنگی در شهرهای کوچک مانع بروز و ترویج همباشی سیاه می شود اما چون گمنامی افراد از ویژگی کلان شهرها به شمار می رود، بیشتر باید نگران بروز این پدیده شوم در کلان شهرها باشیم.
وی تصریح کرد: همباشی سیاه در ایران وجود دارد و نمی توان آن را کتمان کرد اما فعلا فراوانی ندارد.
وی اضافه کرد: همباشی سیاه یا ازدواج سفید در مقطعی در ایران سر و صدا کرد اما در نهایت تبدیل به مساله جدی و رسمی در کشور نشد.
مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در این زندگی، افراد نسبت به هم هیچ تعهده حقوقی ندارند اما با هم زندگی و هزینه ها را نصف می کنند و در دنیا الزاما اینطور نیست که همتایان در این زندگی با هم رابطه جنسی داشته باشند و در برخی موارد حتی ممکن است به ازدواج برسد اما تعهد اخلاقی به هم ندارند.
موسوی چلک یادآور شد: در همباشی سیاه، ناخودآگاه وابستگی روانی و عاطفی ایجاد می شود که خودش می تواند آزار دهنده باشد.
در تعریف ازدواج سفید آمده است که این اصطلاح برای توصیف زندگی مشترک بدون ازدواج رسمی است که نباید با نکاح عرفی یا ازدواج عرفی اشتباه گرفته شود.
در ایران، گروهی میگویند مقصود از ازدواج سفید آن است که زوجین بدون عقد نکاح، اقدام به ازدواج و تشکیل زندگی مشترک میکنند اما عده ای(غرب گرا) زندگی مشترک بدون ازدواج یا ازدواج سفید را پیش زمینهای برای بسیاری از ازدواجهای رسمی مطرح میکنند.
همچنین گروه دیگر در ایران آن را معادل زندگی مشترک بدون ازدواج یا همباشی تعریف میکنند، برخی آن را همزیستی می دانند و عده ای دیگر آن را به زندگی مشترک زناشویی بدون ازدواج که طرفین همدیگر را همسر و متعهد به یکدیگر نمیدانند، محدود می کنند.
Leave a Reply