
به گزارش میزان، معاون بینالملل دبیر ستاد حقوق بشر قوهقضاییه خاطرنشان کرد: دول غربی با منطق زورمداری و هژمونی خود متاسفانه به دنبال کسب منافع حداکثری ولو به بهای قربانی شدن ابنا بشر فارغ از دین، نژاد، ملیت … آنها هستند. اذعان به خلق داعش با هدف تخریب وجهه اسلام و مسلمانان و افزایش آشوب در منطقه نکته بسیار قابل تاملی است. مصادیق نقض حقوق بشر آنها هم به لحاظ کیفی و هم کمی بسیار گسترده بوده و ستاد حقوق بشر با کمک سازمانهای مردم نهاد و کشورهای همسو مترصد مطالبهگری است.
گزارش اخیر یوپیآر بخش مهمی از ابهامات را پاسخ داد
در ادامه این نشست، دکتر مجید عباسی استاد دانشگاه در پاسخ به سئوالی در خصوص علت هجمه علیه ایران در موضوع حقوق بشر بیان کرد: یکی از دلایل ادعاهای کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی ایران به اختلاف دیدگاهها بر میگردد.
وی افزود: کشورهای غربی در تلاش هستند که آموزههای غربی را به عنوان آموزههای حقوق بشر جهانی معرفی کنند و اگر گزارشات را ملاحظه کنیم ناظر بر این قضیه است. کشورهای غربی برخی موارد نظیر اعدام و شلاق را برجسته نشان میدهند و اذعان میدارند که ایران ناقض حقوق بشر است. عباسی ادامه داد: آیتالله رییسی نکته مناسب و خوبی را در زمینه حقوق بشر بیان کردند که نشان میدهد که رویه قوهقضاییه به سمت فرصتمحوری پیش میرود؛ لذا این عوامل موجب به وجود آمدن هجمه علیه ایران شده است.
وی در پاسخ به این سئوال که جمهوری اسلامی برای اینکه بتواند از اتهامات حقوق بشری رها شود چه باید کند، گفت: در حال حاضر پیشرفتهای خوبی در این زمینه صورت گرفته و گزارش یوپیآر اخیر بخش مهمی از این ابهامات را پاسخ داد تا جایی که در توئیتر دبیرخانه شورای حقوق بشر از اقدامات ایران در زمینههای مختلف تقدیر شد.
این استاد دانشگاه با اشاره به صحبتهای اخیر دبیر ستاد حقوق بشر قوهقضاییه عنوان کرد: در صحبتهای آقای لاریجانی به تحریمهای اقتصادی غیرقانونی اشاره شده بود. این موضوع یک نوع تهاجم با خود داشت، اما کافی نیست و هنوز فاصله وجود دارد. فکر میکنم که گفتگوهای حقوقبشری ما با کشورهای غربی باید توسعه پیدا کند و باید واقعیات جامعه خود را به صورت مستقیم و مستند در اختیار آنها بگذاریم، به جای اینکه اطلاعات تحریفشده در اختیار آنها قرار گیرد.
باید به سمت تهاجم برویم
در ادامه دکتر اکبر طلابکی استاد دانشگاه در پاسخ به این سئوال که چه اقداماتی برای مقابله با هجمهها علیه جمهوری اسلامی ایران نیاز است تصریح کرد: مهمترین نقطه ضعف ما دفاع است و تا زمانی که راهبرد ما دفاع باشد اوضاع همین گونه خواهد بود و باید به سمت آفند و تهاجم برویم.وی ادامه داد: در بحث دیپلماسی عمومی ضعیف هستیم که باید به آن توجه کنیم و با تعامل با سایر کشورها جبههای را علیه هجمهها تشکیل دهیم. همچنین باید در عرصه هنجارسازی اقدامات مناسبی صورت گیرد و کارهایی که تاکنون صورت گرفته کافی نیست. طلابکی افزود: کشور ما تحت فشار قرار دارد و سالیانه ۴ گزارش علیه ما تدوین میشود و حجم فشارها آنقدر زیاد است که نهادها و دستگاهها فرصت نمیکنند که در بخش تهاجم عمل کنند. مباحث تئوریک نیز مهم است و باید بر روی این موضوع کار شود تا ادبیات جدیدی تولید کنیم و دانشگاه و حوزه در این زمینه همکاری داشته باشند. نیاز است تا در عرصه تولید محتوا اقدام کنیم و از اندیشمندان سایر کشورها برای تشکیل یک جبهه دعوت به عمل آوریم.وی گفت: بعید است که مسئولان در جمهوری اسلامی ایران موجب متوقف شدن اقدامات شوند. آیا غربیها ما را نمیشناسند و از پیشرفتها اطلاعی ندارند؟ غربیها در تلاشند که نکات منفی را نشان دهند و ایراد کشور ما این است که فقط با غربیها گفتگو میکنیم. چقدر با کشورهای اسلامی گفتگو کردهایم؟ موافق نسبیگرایی در حقوق بشر نیستم و باید به جهانشمولی روی بیاوریم.دکتر گلشنپژوه، مدیرعامل سازمان دفاع از قربانیان خشونت در ادامه این نشست بیان کرد: وقتی میخواهیم در فضای بینالمللی، راجع به کشوری در بحث حقوق بشر مطالبهگری کنیم به ابزارهایی نیاز داریم. یکی از ابزارها این است که کشورها در مورد وضعیت حقوق بشر کشورهای مختلف کتاب سال منتشر میکنند. کتاب سال آمریکا نزدیک به ۳۰ سال است که منتشر میشود و چند سال هم هست که وزارت خارجه چین و بلاروس کتاب سال منتشر میکنند و در شورای حقوق بشر روی میزها میگذارند که این یک روش است.وی ادامه داد: روش دیگر این است که از ظرفیتهای رسانهای، برای بیان نقض حقوق بشر در کشورهای دیگر استفاده شود و در این زمینه فیلم ساخته شود که بخشی از آن را انجام میدهیم که برای مخاطب داخل کشور است. مدیرعامل سازمان دفاع از قربانیان خشونت تصریح کرد: امکان ندارد گزارشگر ویژه به داخل کشور بیاید و انتظار داشته باشیم گزارش خوب بدهد. اگر هر آنچه که غربیها بگویند را هم عمل کنیم باز به حوزههایی ورود میکنند و ایراد میگیرند. به عنوان مثال در گزارشهای احمد شهید و جاوید رحمان موضوع همجنسبازها را میبینیم.
Leave a Reply