ثبت نکردن ازدواج چه عواقبی دارد؟

  • جهت هرگونه سوال و دریافت راهنمایی با ما تماس بگیرید.
  • آدرس : محدوده خیابان قطریه – خیابان اندرزگو
Bride and groom with wedding rings, holding hands, mid section, side view
Rate this post

ثبت نکردن ازدواج چه عواقبی دارد؟ برای اینکه سند ازدواج، رسمی محسوب شود انجام مراحلی نیاز است و باید علاوه بر زن و شوهر افرادی دیگر یعنی مجری یا مجریان صیغه (عاقد) و سه شاهد و دو معرف آن را امضا کنند.

فقط خانه و ماشین و ملک و املاک نیست که باید ثبت شوند. بعضی اتفاق‌های مهم زندگی هم نیاز به این دارند که شش دانگ به نام ما بخورند. دیده اید آدم تا اموالش شش دانگ به نامش نخورد خیالش راحت نمی‌شود! ازدواج هم همین طور است و تا ثبت نشود رسمیت ندارد.

 حتما میپرسید اگر رسمی نباشد چه اتفاقی میافتد؟

اگر ازدواجتان رسمی نباشد مورد حمایت قانون نیست؛ یعنی اگر بخواهید به موجب این ازدواج دعوایی در دادگاه مطرح کنید، چون ازدواج‌ جایی ثبت نشده است اصلا به این موضوع رسیدگی نمی‌شود؛ مهمتر این که ثبت نکردن ازدواج مجازات هم دارد.

 مجبوری ثبت کنی

همه چیز حساب و کتاب دارد، دیگر چه برسد به ازدواج و طلاق و اینجور حرفها البته قبل از ورود به  بحث باید این نکته را هم گوشزد کنیم که اجباری بودن ثبت فقط برای آنهایی است که ازدواج دائم می‌کنند. ثبت ازدواج موقت یا همان صیغه همچنان اختیاری است و به ثبت دردفاتر رسمی ازدواج و طلاق نیاز ندارد مگر اینکه ارتباط زن و مرد منجر به بارداری شده باشد یا در ازدواج موقت عروس خانم شرط کرده باشد که ازدواج ثبت شود.

 شما هم مجازات میشوید!

شانه‌هایتان را بالا بیندازید و فکر نکنید ماجرای ثبت نشدن یک ازدواج با تنبیه کردن دفتردار حل می‌شود. ثبت ازدواج اجباری است و در واقع برای حفظ کیان خانواده، ثبت ازدواج دائم، طلاق و رجوع طبق مقررات باید انجام شود.

حالا اگر مردی به سرش بزند و این کار را انجام ندهد، یعنی بدون ثبت دردفاتر رسمی ازدواج دائم کند ضمن الزام به ثبت واقعه به جزای نقدی درجه ۵ (بیش از۸۰ میلیون ریال) یا حبس تعزیری درجه ۷ (از ۹۱ روز تا ۶ ماه) محکوم می‌شود.

قابل توجه خانم ها: دراین زمینه فقط آقایان جریمه و مجازات می‌شوند.

 امضا و اثر انگشت

برای اینکه سند ازدواج، رسمی محسوب شود انجام مراحلی نیاز است و باید علاوه بر زن و شوهر افرادی دیگر یعنی مجری یا مجریان صیغه (عاقد) و سه شاهد و دو معرف آن را امضا کنند.

اما اگر زن و مرد بی سواد باشند باید یک نفر مطلع باسواد که معتمد شخص بی سواد است در دفترخانه حاضر شود و ثبت سند ازدواج را برای شخص بی سواد بخواند بعد از آن فرد بی سواد باید سند ازدواج را انگشت بزند. برای رسمی کردن ثبت ازدواج در کنار امضای زوجین حداقل امضای سه شاهد لازم است.

قانون حتی مشکلات شنوایی و بینایی را هم بهانه ای برای ثبت نکردن ازدواج نمی داند و زوجینی که ازاین مشکلات رنج می‌برند باید همراه خود معتمدی را داشته باشند تا مطلب را بتواند به آنها بفهماند.

منبع: مهداد

آدرس موسسه حقوقی و داوری هانیه اخوان کاظمی

موسسه حقوقی اخوان در محدوده خیابان قطریه - خیابان اندرزگو میباشد . جهت هماهنگی با ما تماس بگیرید
  • بررسی وضعیت حقوقی اطفال نامشروع

    بررسی وضعیت حقوقی اطفال نامشروع بر اساس قانون و رای وحدت رویه دیوان عالی کشور در نظام حقوقی ایران، وضعیت حقوقی اطفال نامشروع، یعنی فرزندانی که در نتیجه رابطه آزاد زن و مرد به دنیا آمده‌اند و نسب آنان ناشی [ادامه مطلب]

  • مزایای وکیل زن

    ویژگی های وکیل زن در اکثر پرونده هایی که موکل خانم است استفاده از یک وکیل زن برای او بسیار کمک کننده و آرام بخش خواهد بود زیرا او را هم جنس و هم فکر خود می داند و احساس [ادامه مطلب]

Be the first to comment

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*



The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.