وی تاکیدکرد: به دنبال قصور پزشکی بر اثر بیتوجهی یا بیمبالاتی پزشک معالج ممکن است برای بیمار نقص عضو، خسارتهای جسمی، روانی یا فوت اتفاق بیافتد .
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در مورد طرح شکایت توسط بیماران در قصور پزشکی نیز گفت: معمولاً افرادی نتیجه مطلوب مورد انتظار از روند درمانی خود نمیگیرند یا اینکه ادامه روند درمانی آنها با مشکلاتی مواجه میشود از پزشک مربوطه شکایت میکنند که بیشتر این شکایت ها مربوط به اورژانس و جراحیها است .۴ جراحی در صدر قصور پزشکی
شجاعی ادامه داد: بیماریهای زنان و زایمان، جراحی عمومی، دندانپزشکی و ارتوپدی بالاترین تعداد قصور شکایت و محکومیت را دارند .
رییس سازمان پزشکی قانونی تصریحکرد: از ابتدای فروردین تا پایان مهر ماه امسال نیز ۶هزارو ۸۲۸ پرونده شکایت شامل تعداد دفعات تشکیل کمیسیون برگزار کننده قصور پزشکی در پزشکی قانونی ارجاع شد .
وی افزود: از این تعداد پرونده ۳هزارو ۷۰۸ مورد پرونده واصل شد که یک هزار و ۵۰۳ مورد محکوم به قصور شدند و ۲هزارو ۲۰۵ مورد نیز تبرئه شدند .
تشکیل ۴۸۱ پرونده قصور پزشکی در جراحی زنان و زایمان
شجاعی ادامه داد: از پروندههای ارجاعی به پزشکی قانونی دراین مدت جراحیهای زنان و زایمان با ۴۸۱ پرونده دارای بالاترین پرونده قصور پزشکی است که از این تعداد ۱۴۴ پرونده محکوم و ۱۳۷ پرونده نیز تبرئه شدند.
وی خاطرنشانکرد: جراحی عمومی در این مدت دارای ۳۵۸ پرونده قصور پزشکی بود که ۱۷۰ پرونده محکوم و ۱۸۸ پرونه تبرئه شدند و در دندانپزشکی نیز ۳۵۹ پرونده به پزشکی قانونی ارجاع شده است که ۲۲۵ پرونده محکوم و ۱۳۴ پرونده نیز تبرئه شدند .
شجاعی در خصوص پروندههای ارجاعی نیز گفت: در این مدت ارتوپدی با ۲۷۹ پرونده ارجاعی در رتبه بعدی قصور پزشکی قراردارد و پس ازآن گوش و حلق و بینی و جراحی چشم در دیگر موارد بعدی قصور پزشکی قرار دارند.
معمولاً شاکیان در ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد راضی نمیشوند
رییس سازمان پزشکی قانونی در گفتوگو با ایرنا، افزود: معمولاً شاکیان در ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد راضی نمیشوند و دوباره اعتراض کرده و کمیسیون دوم و سوم نیز برگزار میشود اما معمولاً در این گونه موارد تغییری در رأی نداریم و رأی کمیسیون اول مورد تایید است .
شجاعی گفت: در مقایسه با ۳۵۸ مورد پرونده جراحی عمومی، جراحی پلاستیک با ۱۰۸ پرونده دارای پرونده بالایی است که تقریبا ۴۰ درصد از این پروندهها محکوم میشوند .
وی ادامه داد: سازمان پزشکی قانونی در مورد پروندههای ارجاعی قصور پزشکی اعلام نظر میکند و پرونده به محاکم رفته و میزان قصور تأثیر قصور و عارضه یا فوت و همچنین آسیبهای ایجاد شده و دیه را محاکم تعیین میکنند . رییس سازمان پزشکی قانونی در توصیههایی به پزشکان و بیماران اعلام کرد: هرچه پزشک معالج از تبحر بیشتری برخوردار باشد، میزان قصور نیز کمتر است. شجاعی بیان کرد: چنانچه پزشکی در یک جراحی توانایی علمی کمی دارد در جهت تقویت بنیه علمی خود بکوشد و جراحی را به پزشکان متبحرتر بسپارد و با روش نوین جراحی و پزشکی آشنا شود و دورههای آموزشی مورد نظر را طی کند.
وی ادامه داد: همچنین پزشکان از روند درمان، جراحی و عوارض پس از آن کاملاً بیمار را مطلع کنند و بیماران نیز به تیم پزشکی خود اطمینان داشته باشند .
Leave a Reply