ضرب و جرح زن توسط شوهر

  • جهت هرگونه سوال و دریافت راهنمایی با ما تماس بگیرید.
  • آدرس : محدوده خیابان قطریه – خیابان اندرزگو
5/5 - (2 امتیاز)

متاسفانه در برخی خانواده ها هنوز هم شاهد ضرب و جرح زن توسط شوهر هستیم و اگر سری به دادگاههای خانواده بزنیم با زنان زیادی مواجه می شویم که با سر و روی کبود و چشم گریان در سالن های دادگاه در پی شکایت از شوهر خود هستند.

بسیاری از زنان مشقت های کتک خوردن از همسر خود را به جان می خرند و دم برنمی آورند تا زمانی که کاسه صبرشان لبریز شود و اقدام به شکایت از همسر کنند تا شاید بتوانند از طریق اثبات ضرب و شتم و در پی آن طلاق ، از زندگی جهنمی که در آن گرفتار هستند خلاصی یابند .

حتما سوالات زیادی در زمینه ضرب و جرح زن توسط شوهر و اثبات آن در ذهنتان ایجاد شده است . ما در این مقاله به کلیه سوالات شما در این خصوص پاسخ خواهیم گفت .

حکم کتک زدن زن توسط شوهر در قانون

اگر شوهر به صورت عمدی همسر خود را مورد ضرب و جرح قرار دهد و یا با الفاظ زشت و ناپسند به او توهین نماید زن می تواند درخواست طلاق کند . در موارد ضرب و شتم گاهی از طرف دادگاه برای مرد حکم پرداخت دیه و خسارت ، زندان و شلاق نیز در نظر گرفته می شود .

منظور از ضرب و جرح چیست ؟

ضرب به عملی می گویند که عوارض آن باعث ورم و کبودی بدون خونریزی در بدن شود . جرح عملی است که باعث از هم گسیختن بافتهایی از بدن شده و باعث پارگی و بریدگی در بدن می شود . نقص یا قطع عضو و شکستن استخوان هم از مصادیق جرح محسوب می شود .

 

مراحل شکایت ضرب و شتم همسر

  1. اولین اقدام برای شکایت از شوهری که کتک می زند این است که شکایتی بر علیه او در کلانتری و یا دادسرا ثبت شود . برای این شکایت لازم نیست حتما در ساعات اداری به کلانتری مراجعه شود بلکه در هر ساعتی از شبانه روز می توان این کار را انجام داد تا آثار جرم از میان نرود .
  2. مدارکی از قبیل کارت ملی و شناسنامه ، شهادت شهود ، صورتجلسه مامور انتظامی و … باید فراهم گردد .
  3. پرونده پس از تکمیل به دادگاه فرستاده می شود و زن برای معاینه به پزشکی قانونی ارجاع می شود .
  4. بعد از صدور نظریه پزشکی قانونی پرونده به دادسرا فرستاده می شود.
  5. سپس احضاریه بصورت جداگانه برای زوج و زوجه برای حضور در دادگاه ارسال می شود .
  6. اگر شوهر اقرار به کتک زدن همسرش نکند قاضی زن را به پزشکی قانونی ارجاع می دهد تا میزان جراحت های ایجاد شده مشخص شود .
  7. سپس قاضی با توجه به نظر پزشکی قانونی رای خود را صادر می نماید .

توصیه یک وکیل باتجربه به شما این است که اگر حتی برای اولین بار از سمت شوهر خود دچار ضرب و جرح شده اید در اسرع وقت به پزشکی قانونی مراجعه نموده و اقدام به ثبت نمودن این واقعه نمایید چرا که در صورت تکرار این موضوع می توانید از این مدرک برای اثبات ضرب و جرح توسط شوهر خود استفاده کنید .

مشاوره با یک وکیل خانواده و طلاق می تواند به شما در این زمینه کمک های شایانی کند . ضرب و جرح از طرف همسر اگر تکرار شود می تواند عواقب ناخوشایندی داشته باشد پس ثبت شکایت از او صرفا به دلیل طلاق نبوده بلکه اهرم و فشار قانون منجر به ترک رفتار او خواهد شد .

چگونگی اثبات ضرب و جرح همسر بدون شاهد

داشتن شاهد یکی از دلایل اثبات ضرب و جرح زن توسط شوهر است در حالیکه دلایل دیگری از قبیل علم قاضی ، قسم ، اقرار و … هم وجود دارد . پس بدون شاهد هم می توان ضرب و جرح زن توسط شوهر را ثابت کرد .

آیا ضرب و شتم زندان دارد ؟

کتک زدن زن توسط شوهر از جمله مواردی است که می تواند به صدور حکم طلاق به درخواست زن شود . قانون گذار حکم کتک زدن زن توسط شوهر را در قانون بصورت مجزا تعیین ننموده ولی طبق قانون مجازات اسلامی و طبق نظر قاضی می تواند شامل حبس ، قصاص و دیه نیز گردد .

 

آیا زن بخاطر ضرب و شتم بار اول می تواند حق طلاق بگیرد ؟

برطبق ماده 311 قانون مجازات اسلامی بند 4 در صورت ضرب و جرح زن توسط شوهر این امکان برای زن فراهم می شود که دادخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه کند و اگر ادله برای اثبات این کار همسر کافی باشند یک بار کتک زدن شوهر هم می تواند موجب طلاق از طرف زن شود .

مراتب حقوقی اثبات ضرب و جرح زن توسط شوهر

اثبات کتک زدن زن توسط شوهر شامل موارد زیر است :

  • اقرار : یعنی مرد در حضور قاضی یا مامور کلانتری به ضرب و جرح همسر خود اعتراف کند .
  • شهادت شهود : شهادت فرزندان ، همسایه ها ، نگهبان یا خدمتکار می تواند به زن کمک کند تا ضرب و جرح توسط شوهر را در دادگاه اثبات نماید .
  • علم قاضی : قاضی با نظر به شرایط پرونده و علم خود رای به ضرب و جرح زن توسط شوهر نماید .
  • اماره : صدا و تصویر ضبط شده در دوربین ، موبایل و ضبط صوت مبنی بر ضرب و جرح زن توسط شوهر می تواند دلیل قانع کننده ای در دادگاه برای اثبات کتک خوردن زن توسط شوهر باشد .
  • قسم : در شرایط ویژه و در بعضی پرونده ها قاضی برای اثبات جرم انجام شده یا عدم انجام جرم از زن و شوهر می خواهد که در محضر دادگاه قسم یاد کنند .
 

آیا توهین و فحاشی به زن نیز خشونت محسوب می شود ؟

خشونت بصورت ذاتی موجب کاهش عزت نفس در فرد مورد خشونت قرار گرفته می شود و از نظر روانی نیز او را آزار می دهد . چه بسا خشونت فیزیکی و ضرب و جرح پس از مدتی بهبود پیدا کرده و فراموش می شود ولی تحقیر و آسیب های روانی ناشی از توهین و فحاشی توسط همسر تا سالها با زن باقی می مانند .

فحاشی و توهین نیز مانند دیگر اعمال خشونت آمیز در قوانین ایران جرم محسوب می شود و دارای مجازات است . درخصوص فحاشی و توهین شوهر نسبت به زن نیز این حق برای او وجود دارد که در صورت قرار گرفتن در معرض فحاشی و توهین نسبت به درخواست شکایت بر علیه همسر اقدام نماید .

چنانچه از نظر دادگاه محرز شود که این توهین های لفظی و فحاشی ها برای زن غیر قابل تحمل است در صورت درخواست طلاق از طرف زن ، دادگاه با درخواست او موافقت می نماید و حکم به طلاق می نماید .

و در پایان :

روی سخن ما با خانم هایی است که دائما در معرض انواع خشونت های خانگی و ضرب و جرح از طرف همسر خود قرار می گیرند : لطفا و سریعا با یک وکیل با تجربه خانواده و طلاق تماس گرفته و از او مشاوره حقوقی بگیرید.

تاب آوردن در مقابل ضرب و جرح همسر فضیلت محسوب نمی شود و نه تنها موجب آسیب به جسم و روان شما می شود بلکه در روان فرزندان شما نیز آسیبی مخرب و طولانی مدت خواهد داشت .

آدرس موسسه حقوقی و داوری هانیه اخوان کاظمی

موسسه حقوقی اخوان در محدوده خیابان قطریه - خیابان اندرزگو میباشد . جهت هماهنگی با ما تماس بگیرید

Be the first to comment

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*



The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.