ضرورت عملیاتی شدن بسته حمایت از صادرات

  • جهت هرگونه سوال و دریافت راهنمایی با ما تماس بگیرید.
  • آدرس : خیابان زرتشت غربی 13
یکی از ارکان مهم  حمایت از اقتصاد مقاومتی و تولید ملی، حمایت و ایجاد بسترهای لازم برای توسعه صادرات در کشور است که بسته حمایت از صادرات غیر نفتی هم با همین هدف به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد، اما متاسفانه روند اجرای آن به کندی صورت می گیرد. در همین راستا رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه منابع مالی مشخص و دقیقی برای بسته حمایت از صادرات در سال ۹۶ در نظر گرفته نشده، از عملیاتی شدن تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد بسته حمایت از صادرات سال ۹۵ ابراز نگرانی کرد.
براساس آمار گمرک در ۱۰ ماه منتهی به دی ماه سال جاری، صادرکنندگان ۹۹ میلیون و ۳۰۹ هزار تن کالا به ارزش ۳۵ میلیارد و ۶۱۲ میلیون دلار به بازارهای هدف صادر کردند و در مدت زمان مشابه سال گذشته ۱۰۷ میلیون و ۲۶۷ هزار تن کالار به ارزش ۳۶ میلیارد و ۴۵۶ میلیون دلار صادر کردند که مقایسه صادرات کالا در ۱۰ ماه منتهی به دی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت از افت بیش از ۷ درصد در وزن کالاهای صادراتی و افت بیش از ۲ درصدی در ارزش آنها دارد.
عدنان موسی‌پور، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران با اشاره به وضعیت صادرات در ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۶، گفت: «وقتی عوامل مؤثر بر صادرات جدی گرفته نشود، افت صادرات بسیار طبیعی است. »
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با اشاره به کاهش ۲ درصدی ارزش صادرات در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: «این موضوع قابل انتظار بود و با بی‌توجهی به عوامل مؤثر بر صادرات روز به روز از شرایط صادرات دور می‌شویم. »
موسی‌پور با اشاره به اینکه صادرکنندگان نسبت به سیستم بانکی ناامید هستند، اظهارداشت: «رقبای ما تسهیلات بانکی با نرخ حدود ۴ درصد می‌گیرند اما اگر صادرکنندگان ما پس از بوروکراسی‌های سخت بانکی موفق به اخذ وام شوند این تسهیلات با نرخ‌های بالای ۱۵ درصد به آن‌ها پرداخت می‌شود. »
وی با تاکید بر اینکه باید به اقدامات کشورها در حمایت از بخش تولید و صادرات توجه شود، به فارس گفت: «در یک دهه گذشته در دادن بدهی دولت به صادرکنندگان تعلل شده است و سال‌هاست که جوایز صادراتی پرداخت نمی‌شود. »
موسی‌پور با اشاره به اینکه در صادرات غیرنفتی چندان موفق عمل نکرده‌ایم، گفت: «دولت عنوان می‌کند که خواستار افزایش صادرات غیرنفتی است ولی این دولت و دولت‌های قبلی دچار اعتیاد به درآمدهای نفتی شده‌اند و سیستم اداری و حاکمیتی در حمایت‌ از صادرات غیرنفتی شعارگونه عمل می‌کند.»
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران به لزوم واقعی شدن نرخ ارز اشاره کرد و با تاکید بر اینکه یکی از خواسته‌ها و مطالبات صادرکنندگان و تولید‌کنندگان واقعی شدن قیمت ارز است، گفت: «ممکن است افزایش قیمت ارز، در مقطعی منجر به افزایش حاشیه سود صادرکنندگان شود اما پس از مدتی این افزایش قیمت بر افزایش قیمت مواد اولیه اثر می‌گذارد و گرانی را رقم می‌زند. »
این صادرکننده بیان داشت: «صادرکننده و تولید‌کننده خواستار شیب ملایم افزایش نرخ ارز است و هیچگاه نمی‌خواهد که ناگهان با افزایش و جهش ۲۶ درصدی قیمت یا امثال آن، مواجه شود. »
رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران اظهارداشت: «بعد از برجام کشورها اغلب در رابطه تجاری با ایران فروشنده هستند و اگر تسهیلاتی هم در بخش بانکی برای مراودات تجاری فراهم کرده‌اند بیشتر در تلاش برای فروش کالاهای خودشان به ما هستند اما مشکلات بانکی در منطقه، چین و روسیه وجود دارد و شرایط از این لحاظ هنوز مطلوب نیست. »
حمایت
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

آدرس موسسه حقوقی هانیه اخوان کاظمی

موسسه حقوقی اخوان در محدوده خیابان زرتشت غربی میباشد جهت هماهنگی با ما تماس بگیرید
  • دعاوی طاری چیست و انواع آن چگونه است

    دعاوی طاری چیست: در قانون آیین دادرسی مدنی با وجود شرایطی اجازه داده شده که در جریان دعوای اصلی، خوانده علیه خواهان اقامه دعوا نماید یا خواهان، دعوا یا دعاوی دیگری علیه خوانده اقامه کند، شخص ثالثی به دادرسی وارد [ادامه مطلب]

  • قرار وثیقه چگونه صادر میشود؟

    این قرار نیز مشتمل بر صدور دو قرار جداگانه است که عبارتند از: ۱) قرار اخذ وثیقه: با صدور قرار نخست، بازپرس از متهم می خواهد که برای تضمین حضورش نزد مرجع قضایی وثیقه ای با مبلغی معین بسپارد. در [ادامه مطلب]

Be the first to comment

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*



The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.