
پس از صحبتهای لاریجانی بررسی کلیات لایحه بودجه ۹۷ در صحن علنی خانه ملت آغاز شد و طبق برنامه، موافقین و مخالفین کلیات لایحه بودجه به بیان نقطه نظرات خود پرداختند. لایحه بودجه بر مبنای عملکرد تنظیم شده است
داوود محمدی رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به عنوان موافق کلیات لایحه بودجه در دفاع از آن، با تأکید بر وجود انضباط مالی در تنظیم لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور، گفت: یکی از نکات برجسته لایحه، توسعه حمل و نقل عمومی با تکیه بر حمل و نقل ریلی است. وی افزود: لایحه بودجه سال ۹۷ بر مبنای عملکرد تنظیم شده این در حالی است که در سالهای گذشته درصدی از بودجه به استانها تعلق میگرفت بدون آنکه قیمت تمام شده خدمات مشخص شود اما این تغییر در لایحه سال ۹۷ سبب انضباط مالی، کاهش هزینهها و افزایش ضریب بهرهوری میشود.
حشمتالله فلاحتپیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۹۷، گفت:کمیسیون تلفیق با هرگونه گرانی در سال آینده مخالفت کرد چراکه در زمان رکود اقتصادی نمیتوان گرانی به جامعه تحمیل کرد.
متورم شدن بودجه حجم دولت را افزایش میدهد
محمدحسین فرهنگی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۷، گفت: گسترش استفاده از اوراق مشارکت و سوق دادن آن به بودجه جاری یک پدیده جدید است، در گذشته اوراق در پروژههای عمرانی مورد استفاده قرار میگرفت که بعد از بهرهبرداری پروژه بدهی خود را تسویه میکرد. وی افزود: علت مخالفت من با کلیات لایحه بودجه، بیتوجهیها به کاهش حجم دولت در لایحه بودجه است، نه تنها دولت کاهش حجم ندارد، بلکه با افزایش بودجه متورمتر نیز شده است.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس هم در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۷، اظهار داشت: در بودجه سال۹۷ برداشت از صندوق توسعه ملی حدود ۲۰۰ درصد افزایش دارد، لذا نباید اجازه داد که سرنوشت صندوق توسعه ملی همانند صندوق ذخیره ارزی شود.
تغییرات در لایحه بودجه با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی
در ادامه نشست روز گذشته خانه ملت و در نوبت دوم کاری نمایندگان، علیاصغر یوسفنژاد سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، گزارشی از مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه مجلس ارائه کرد و گفت: پس از آنکه لایحه بودجه ازجانب دولت به هیأت رئیسه تقدیم و در صحن علنی و کمیسیونهای تخصصی بررسی شد، کمیسیون تلفیق بودجه در ۳۲ جلسه و در کارگروههای مختلف از جمله اشتغال، هدفمندی، ایثارگران و تأمین اجتماعی لایحه را بررسی کرد.
وی با بیان اینکه موافقت یا مخالفت با پیشنهادهای دولت در لایحه بودجه مزیتی برای مجلس ندارد، ادامه داد: در بسیاری موارد تبصرههای دولت را بدون تغییر تصویب کردیم اما در برخی تبصرهها با نظر کارشناسی مسائل را تغییر دادیم تا در جامعه موثرتر باشد. سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ همچنین افزود: با افزایش قیمت حاملهای انرژی مخالفت کردیم، زیرا به نفع جامعه نبود و کشش آن را نداشت البته از محلهای دیگر جبران کردیم که مبلغ حدود ۶۰ هزار میلیارد برای بحث اشتغال و تولید مد نظر قرار گیرد.
به گزارش خانه ملت، در ادامه، کلیات لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور به رأی گذاشته شد که نمایندگان مجلس با ۸۳ رای موافق، ۱۲۰ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۱۶ نماینده حاضر با کلیات لایحه بودجه ۹۷ موافقت نکردند.
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت هم پس از این رأیگیری، طی سخنانی با تاکید بر اهمیت تصویب کلیات بودجه سال ۹۷ و لزوم تسریع در بررسی جزئیات این لایحه، خاطرنشان کرد: عدم رای نمایندگان به کلیات بودجه تنها باعث اتلاف ۷۲ ساعته وقت نمایندگان شده و پیام منفی به جامعه منتقل میکند.
لاریجانی هم بعد از مخالفت مجلس با کلیات لایحه بودجه ۹۷، گفت: با توجه به مخالفت نمایندگان، لایحه بودجه ۹۷ مجددا به کمیسیون تلفیق ارجاع شد، کمیسیون تلفیق ۷۲ ساعت برای انجام اصلاحات وقت دارد و مجددا لایحه را با اصلاحات انجام شده به مجلس برمیگرداند با این نکته که این کار تنها برای یک بار صورت میگیرد.
Leave a Reply